Članak je filtriran: Ponedjeljak, 02 Decembar 2019

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) pokrenuo je novi veliki projekt "Zdrave, snažne, edukovane", kojim će do kraja školske godine biti obuhvaćene sve djevojčice uzrasta šestog razreda osnovne škole u Zeničko-dobojskom kantonu, njih oko dvije hiljade i tri stotine (2.300).

Objavljeno u Vijesti
Objavljeno u Vijesti
Utorak, 03 Decembar 2019 00:00

Božiću u susret 2019.

Objavljeno u Kultura

Danas će u cijelom svijetu biti objavljeni rezultati istraživanja PISA 2018, u kojem je prvi put sudjelovala Bosna i Hercegovina.

Objavljeno u Vijesti
Utorak, 03 Decembar 2019 00:00

Dani grada Tešnja 2019.

Objavljeno u Kultura
Utorak, 03 Decembar 2019 00:00

RAD d.d. Tešanj: Aktivirajte E-RAČUN

JP Rad d.d. Tešanj pruža mogućnost slanja računa za izvršene usluge elektronskim putem. Elektronski račun je identičan računu u printanoj formi koji se isporučuje na kućnu adresu i usluga je potpuno besplatna. Prednosti elektronske dostave računa su: 

 • Brža i sigurnija dostava
 • Račun se prima u realnom vremenu, odnosno odmah po obračunu i izradi računa
 • Informacija o stanju računa (pretplata/dug) navedena u tekstu e-maila, bez otvaranja priloga
 • Minimizira se rizik da račun ne bude isporučen, iz bilo kog razloga
 • Minimizira se rizik gubljenja računa
 • Elektronska arhiva 
 • Dostupnost 
 • Mogućnost štampe, po potrebi
 • Pojednostavljeno plaćanje putem interneta i mobilnog bankarstva
 • Očuvanje životne sredine

 Prijava na uslugu e-račun može se izvršiti na sljedeće načine:

 • na blagajni JP Rad ili naplatnom mjestu na Zelenoj pijaci, možete preuzeti i potpisati Izjavu o dostavi računa putem elektronske pošte;   
 • preuzimanjem teksta Izjave na web stranici www.rad-tesanj.ba, njenim popunjavanjem, potpisivanjem i dostavom na blagajnu JP Rad, na naplatno mjesto na Zelenoj pijaci ili slanjem  na e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Izmjenu e-mail adrese možete izvršiti po istoj proceduri, preuzimanjem i potpisivanjem Zahtjeva za izmjenu e-mail adrese i dostaviti na jedan od navedenih načina.

BUDIMO ČUVARI OKOLIŠA!

Izjava-elektronsko_slanje_racuna-domacinstva

Izjava-elektronsko_slanje_racuna-pravna_lica

Zahtjev_za_promjenu_E-mail_adrese-domacinstva

Zahtjev_za_promjenu_E-mail_adrese-pravna_lica

Zaključkom Doma naroda Parlamenta Federacije BiH broj: 02-02-196/18 od 20.04.2018.godine kao i Zaključkom Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH broj: 01-02-196/18 od 30.09.2019.godine zadužena je Vlada Federacije BiH kao predlagač, odnosno Federalno ministarstvo okoliša i turizma kao obrađivač Zakona da u roku od 60 dana organizuje i provede javnu raspravu s ciljem izrade Prijedloga Zakona o ugostiteljstvu Federacije BiH.

Objavljeno u Vijesti
Utorak, 03 Decembar 2019 00:00

Održan 10. Balkan streets fest u Tešnju

30. novembra održan je 10. Balkan streets festival u Tešnju. Festival se održava od 2010. godine, u organizaciji Udruženja "Stari grad" Tešanj, a glavni cilj Festivala je; promocija pozitivnih vrijednosti, dobre svirke, promocija mladih bendova, ali i održavanje koncerta, već dokazanih, muzičkih zvijezda.

Na Festivalu su nastupili "Sutko i Nace", u akustičnoj verziji, reklo bih se kao predgrupa ili malo zagrijavanje za ono što će uslijedilti poslije.

Trio "Mali Bubanj" iz Doboja, rado viđen bend među Tešnjacima, odsvirao je desetak muzički standarda iz 70-tih godina, a okupili su se ponovo "specijano" zbog Festivala.

Treći izvođač, i nažalost zadnji, bila je grupa "Generacija bez kompasa" iz Srebrenika, osnovana 1991. godine. Bend preferira Hard Rock, ali je očigledno da podmlađeni sastav više vuče prema Heavy Metalu. Energija i kvalitet svirke koju "Generacija bez kompasa" ima za svaku je pohvalu, uz napomenu da su i njihova autorska izdanja vrijedna pažnje.

Na kraju, ne mogu ne spomenuti predsjednika Udruženja "Stari grad" Tešanj Zoraida Mehićića koji sve ove godine u Tešnju vodi odsudnu bitku kako bi spasio rock 'n roll u poplavi šunda, koji nam se servira sa svih strana.

Long Live Rock 'n roll!

 

Tešanj, 01.12.2019. godine                                                                                     Emir Unkić Deba

Objavljeno u Muzika
Utorak, 03 Decembar 2019 00:00

Izvještaj CZ za 03.12.2019.godine

Izvještaj po skraćenoj listi pitanja.

Objavljeno u Servisne Informacije

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.