Održan 10. Balkan streets fest u Tešnju

30. novembra održan je 10. Balkan streets festival u Tešnju. Festival se održava od 2010. godine, u organizaciji Udruženja "Stari grad" Tešanj, a glavni cilj Festivala je; promocija pozitivnih vrijednosti, dobre svirke, promocija mladih bendova, ali i održavanje koncerta, već dokazanih, muzičkih zvijezda.

Na Festivalu su nastupili "Sutko i Nace", u akustičnoj verziji, reklo bih se kao predgrupa ili malo zagrijavanje za ono što će uslijedilti poslije.

Trio "Mali Bubanj" iz Doboja, rado viđen bend među Tešnjacima, odsvirao je desetak muzički standarda iz 70-tih godina, a okupili su se ponovo "specijano" zbog Festivala.

Treći izvođač, i nažalost zadnji, bila je grupa "Generacija bez kompasa" iz Srebrenika, osnovana 1991. godine. Bend preferira Hard Rock, ali je očigledno da podmlađeni sastav više vuče prema Heavy Metalu. Energija i kvalitet svirke koju "Generacija bez kompasa" ima za svaku je pohvalu, uz napomenu da su i njihova autorska izdanja vrijedna pažnje.

Na kraju, ne mogu ne spomenuti predsjednika Udruženja "Stari grad" Tešanj Zoraida Mehićića koji sve ove godine u Tešnju vodi odsudnu bitku kako bi spasio rock 'n roll u poplavi šunda, koji nam se servira sa svih strana.

Long Live Rock 'n roll!

 

Tešanj, 01.12.2019. godine                                                                                     Emir Unkić Deba

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.