Najveći događaj za bh. obrazovanje u posljednjih dvadeset godina

03 Dec 2019
335 puta

Danas će u cijelom svijetu biti objavljeni rezultati istraživanja PISA 2018, u kojem je prvi put sudjelovala Bosna i Hercegovina.

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH (APOSO), zadužena za provedbu istraživanja u našoj zemlji, objavit će rezultate PISA 2018. u utorak 3. 12. 2019. s početkom u 10,00 sati u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, u nazočnosti predstavnika nadležnih ministarstva obrazovanja, državnih institucija, međunarodnih partnera, medija i stručne javnosti.

PISA je najveće međunarodno istraživanje u obrazovanju. Provodi se svake treće godine među petnaestogodišnjacima, a u posljednjem ciklusu u njemu je sudjelovalo oko osamdeset zemalja. PISA nam pomaže saznati u kolikoj su mjeri učenici nakon završenog obaveznog obrazovanja pripremljeni za nastavak školovanja, uključivanje u proces rada i aktivno sudjelovanje u društvu.  Osim što procjenjuje funkcionalna znanja i sposobnosti za rješavanje realnih problema, PISA mjeri mnoštvo parametara i trendova koji prikazuju široku sliku kvalitete obrazovnih sustava i politika.

Osim brojčanih pokazatelja,  jednako važan rezultat PISA istraživanja jesu preporuke. Na temelju njih je moguće poboljšati ili izmijeniti one segmente obrazovanja koji su detektirani kao neadekvatni.

Objava PISA rezultata predstavlja jedinstvenu priliku obrazovnim vlastima u BiH za dobivanje vjerodostojnih i međunarodno mjerljivih pokazatelja na temelju kojih mogu unaprijediti obrazovne politike.

6uka.com

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.