Gračanica: Potpisani prvi ugovori o dodjeli novčanih sredstava Istaknuto

U utorak su u prisustvu Općinskog načelnika Nusreta Helića u prostorijama Crvenog križa u Gračanici potpisani ugovori o dodjeli sredstava Crvenog  križa u ukupnom iznosu od 15.000 KM za porodice čije su kuće stradale od posljedica poplava i klizišta.

Riječ je o sredstvima prikupljenim u akciji „Halo“ koju je vodio Crveni križ FBiH i koja su dostavljena općinskoj organizaciji Crvenog križa Gračanica kako bi u saradnji sa Općinom Gračanica i Općinskim štabom civilne zaštite bila raspoređena najugroženijim porodicama.
Na osnovu pregleda oštećenja stambenih objekata građana sa područja općine Gračanica od poplava i klizišta, stručna komisija Općinskog štaba civilne zaštite donijela je odluku o podjeli 15.000 KM sredstava Crvenog križa Gračanica na sedam porodica iz Gračanice, Gornje Orahovice, Donje Orahovice, Miričine, Lukavice i Prijekog Brda.
Općinski načelnik je izrazio zadovoljstvo što će zahvaljujući Crvenom križu nekoliko porodica koje su pretrpile velike štete od poplava i klizišta uz pomoć doznačenih sredstava moći riješiti barem dio problema sa kojima se suočavaju. Naglasio je da u okviru raspoloživih mogućnosti i dalje mogu računati na pomoć i punu podršku Općine Gračanica i Općinskog štaba civilne zaštite, čiji je sastavni dio i Crveni križ Gračanica. Iskoristio je priliku da se zahvali Crvenom križu na nesebičnom angažmanu na pružanju pomoći građanima, naročito za vrijeme trajanja prirodne nepogode.
Crveni križ Gračanica nedavno je u saradnji sa Općinskim centralnim skladištem za prikupljanje pomoći građanima čiji su stambeni objekti stradali od poplava i klizišta podijelio električne štednjake, frižidere i mašine za pranje veša - vrijednu donaciju firme Beko.
Humanitarne aktivnosti nastavljaju se već danas uručenjem paketa kuhinji Jadrine – jedne od najuspješnijih gračaničkih firmi koja je u posljednjim poplavama pretrpila totalnu štetu.
 
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.