Švicarski Crveni križ u posjeti Crvenom križu Tešanj

03 Feb 2023
7748 puta
Danas, 03.02.2023. je u posjeti Crvenom križu Tešanj bila predstavnica Švicarskog Crvenog križa Sarafina Vilušić koju su dočekali Fejzić Mujo sekretar Crvenog križa Tešanj,član Predsjedništva Crvenog križa Tešanj Kenan Kadribašić, predsjednik mladih Adin Čaplja i Sanela Đonlagić.
 
Domaćini su se zahvalili na posjeti, te iskazali interes i spremnost za implementaciju programa “Njega i pomoć u kući” koji se odnosi na pružanje njege starijim osobama.
 
Cilj projekta je doprinijeti zdravlju i blagostanju socijalno osjetljivih osoba i osoba sa onesposobljenjem, olakšavajući svakodnevni život u vlastitim domovima, kao i jačanje sistema njege i pomoći u kući osobama treće životne dobi.
 
Predstavnica Švicarskog Crvenog križa u BiH, Sarafina Vilušić je pobliže objasnila model “Njege i pomoći u kući”, način funkcionisanja, saradnje, planiranja i implementacije.
 
Crveni križ Tešanj želi slijediti primjer ostalih 10 organizacija Crvenog križa u BiH koji imaju direktnu saradnju sa Švicarskim Crvenim križem na području ovog programa, te želi napraviti značajan korak ka uspostavi sistema pomoći starim i iznemoglim licima i svakome građaninu Tešnja kome je potrebna ova vrsta pomoći.
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.