Žepče: Vlada Japana pomogla obnovu osnovne škole u Željeznom polju

Ambasador Japana u BiH Hideo Yamazaki prisustvovat će sutra ceremoniji primopredaje projekta obnove Osnovne škole "Abduvehab Ilhamija“ u Željeznom Polju. 

 

Ceremoniji će prisustvovati premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Husejnagić, načelnik Žepča Mato Zovko, predsjednik Općinskog vijeća Muhamed Jusufović, te direktor škole Suvad Hadžić. 

U okviru projekta obnove škole, za čiju je realizaciju Vlada Japana donirala 39.352 eura (oko 76.900 KM), urađena je zamjena podova i unutrašnje stolarije, sanacija sanitarnih čvorova, te zamjena električnih instalacija. 

S obzirom da je zgrada u kojoj je smještena OŠ "Abdulvehab Ilhamija" u Željeznom Polju sagrađena prije skoro 40 godina, prije realizacije ovog projekta postojao je rizik od urušavanja podova i zapaljenja električnih instalacija. 

Zahvaljujući ovom projektu, stvoreno je sigurno radno okruženje za gotovo 600 učenika koji pohađaju ovu školsku ustanovu, a zahvaljući zamjeni unutrašnje stolarije škola je ostvarila znatne uštede u troškovima za grijanje. 

Vlada Japana pridaje veliki značaj projektima u oblasti obrazovanja u BiH. Od 1996. godine do danas vlada Japana donirala je više od 20 miliona eura i tako omogućila obnovu i opremanje više od 70 osnovnih škola širom BiH, saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.

(Fena)laš

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.