Završen projekat Energetska efikasnost u OŠ Gazi Ferhad-beg Jablanica

21 Apr 2018
24092 puta

Općinski načelnik Suad Huskić i Premijer ZDK Miralem Galijašević sa ministrima Mensurom Sinanovićem i Himzom Smajićem prisustvovali su svečanosti povodom završetka projekta utopljavanja i energetske efikasnosti objekta OŠ Gazi Ferhad-beg u Jablanici. Ovim projektom na školi je urađena nova fasada, zamijenjena stolarija i krov. Vrijednost projekta je 350.000 KM.
 
U projekat energetske efikasnosti u posljednje dvije godine na području općine Tešanj uloženo je skoro 1,5 miliona maraka. Radi se o objektima Opće bolnice u Tešnju i OŠ Gazi Ferhad-beg u Jablanici. Sretan sam da će učenici i zaposleni u ovoj školi raditi u boljim uslovima, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.
 
Projekat Energetska efikasnost realizuje se pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Kreditna sredstva je odobrila Svjetska banka, a garant je Vlada ZDK.
                                                       
Kada je u pitanju obrazovanje, osim ovog projekta, na području općine Tešanj, Vlada ZDK i Općina Tešanj zajednički finansiraju i projekat izgradnje četiri školske sale u Miljanovcima, Jablanici, Kaloševiću i Šijama.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.