Tešanjski imami posjetili Muftiluk zenički

01 Nov 2017
26730 puta

Na poziv muftije zeničkog doc. dr. Ejub ef. Dautovića, u utorak 31. oktobra 2017. godine Muftijstvo zeničko posjetili su imami Medžlisa Islamske zajednice Tešanj na čelu sa glavnim imamom mr. Fuad ef. Omerbašićem.

Glavni imam i imami upoznali su muftiju o trenutnom stanju vjerskog života na području MIZ Tešanj, o aktivnostima koje se provode u džematima, o problemima sa kojima se susreću imami u svom radu i mogućnostima unaprjeđenja aktivnosti posebno u segmentu mektebske nastave.

Muftija zenički zahvalio se glavnom imamu i imamima na posjeti, posebno se zahvalio imamima na dobrim rezultatima i uspješno provedenoj akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, ističući primjer džemata Vukovo, koji je skupio najveći iznos od svih džemata Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Također, muftija je naglasio: ”Hvala vam što izvršavate svoje obaveze prema džematima i Islamskoj zajednici. Drago mi je da među vama postoji međusobno povjerenje, poštovanje i velika ljubav i odgovornost prema poslu”.

 

ocijeni
(1 glas)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.