NAJBOLJA FRULA JE BOSANSKA FRULA PROIZVEDENA U MEDAKOVU - TEŠANJ

Maestro na fruli Sead Haračić za frule koje izrađuje Safet Sajo Salkanović iz Medakova - Tešanj zna reći: "Najbolja frula na dunjaluku je frula koju proizvede i izradi Safet Sajo Salkanović."

Safet Saja Salkanović iz Medakova, Tešanj, je proizvođač jedinstvene Bosanske frule za koju svi stručnjaci muzike i oni koji sviraju frulu kažu da njegove frule imaju dušu i da su po svom zvuku ono što svaki frulaš sanja da ima. 
Tešanj sa Sajom zasigurno ima još jedan svjetski brend i ukoliko ovom majstoru i umjetniku za izradu frula obezbjedimo adekvatnu podršku i promociju za očekivati je da se za umjeće ljudi sa ovih prostora čuje mnogo dalje, a time da se on još više cijeni.
Nadati se da će Sajo ovo što umije uspjeti da prenese na mlađe generacije i da ćemo ovaj jedinstven muzički instrument, proizveden u Tešnju, i dalje slušati u interperetaciji najboljih frulaša.
Opširnija reportaža o Safetu Saji Salkanoviću i njegovom umjeću majstorluka izrade frula slijedi, a nadam se da će Tešanj i oni koji gaje ljepotu ovih prostora znati u svemu prepoznati naš bosanski i tešanjski kod...

ocijeni
(1 glas)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.