Vijeće ministara nije tražilo vraćanje 'bijelog hljeba'

04 Mar 2016
1738 puta

Vijeće ministara BiH nije, niti bi ikada tražilo vraćanje "bijelog hljeba", saopćeno je danas iz Vijeća ministara "s obzirom da su se u pojedinim medijima pojavile dezinformacije da Vijeće ministara BiH, dan nakon ukidanja bijelog hljeba traži njegovo vraćanje“.

U saopćenju se navodi da je Vijeće ministara BiH na 32. sjednici održanoj 19. novembra 2015.godine, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, utvrdilo Prijedlog nacrta Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i poslalo ga u redovnu proceduru.

 Takav Prijedlog Zakona je, pored umanjenja niza naknada, predvidio vremensko smanjenje naknade za „bijeli hljeb sa 12 na šest mjeseci.

- Dakle, Prijedlog Zakona je upućen u parlamentarnu proceduru dva i po mjeseca prije usvajanja odluke u Domu naroda, a ne kako to tvrde pojedini mediji, dan poslije usvajanja - kažu iz Vijeća ministara.

 U međuvremenu je  Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, na sjednici održanoj 2. marta usvojio ukidanje naknade za „bijeli hljeb“.

 - Prema tome, Vijeće ministara BiH nije, niti bi ikada tražilo vraćanje „bijelog hljeba“. Naprotiv, predsjedavajući Vijeća ministara BiH u potpunosti podržava prekjučerašnju odluku Doma naroda BiH o ukidanju „bijelog hljeba“ i ista će neizostavno, kroz dalju zakonsku proceduru biti ugrađena i postati dio konačnog teksta Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH - kaže se u saopćenju Vijeća ministara.

(FENA) F.F.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.