GRAČANICA: INVESTICIJA VRIJEDNA 3,5 MILIONA EURA I 50 NOVIH RADNIH MJESTA Istaknuto

Jedna od najuspješnijih gračaničkih kompanija „RPC SUPERFOS BALKAN“ objavila je saopćenje za jevnost u kojem se navodi:

„Kompanija RPC Superfos Balkan s ponosom objavljuje da je Odbor Grupacije donio odluku o investiranju 3,5 mil. Eura za izgradnju novog objekta u vidu proširenja postojeće fabrike u Gračanici, Bosna i Hercegovina.

U martu 2014. godine jedna od vodećih Evropskih grupacija RPC izvršila je akviziciju veoma uspješne do tada porodične kompanije Helioplast. Sada, nakon nepunih godinu i 6 mjeseci odlučili su ići mnogo dalje u pogledu investiranja i uložiti u proširenje fabrike, a samim tim uložiti i u razvoj lokalne ali i državne privrede.

Uspjeh i kvalitet proizvodnje i poslovanja kompanije Helioplast, sada RPC Superfos Balkan, nije umanjila ni prirodna nepogoda koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu u maju prošle godine, a koja je nanijela iznimno veliku finansijsku štetu kompaniji.

Sa investiranjem se započinje već u junu, a sa izgradnjom objekta već u avgustu tekuće godine. Po završetku izgradnje koja će trajati, nadamo se godinu dana, otvorit će se 50 novih radnih mjesta na području općine Gračanica, što ukazuje na iznimnu važnost ovog projekta za lokalni rast i razvoj.

Strano ulaganje, otvaranje novih radnih mjesta i utjecaj na na lokalni rast i razvoj zasigurno su značajni parametri i primjer uspješne kompanije kakva je bila prije akvizicije i ostala sada u sastavu britanske Grupacije RPC.“

Lokalna vlast će učiniti sve da hitno riješi pitanje građevinskih dozvola i infrastrukture koja će biti u funkciji investicije.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.