Predstavljen Pravilnik o Priznanjima Crvenog križa Općine Tešanj

03 Okt 2023
686 puta

Novi standard za prepoznavanje izvanrednih doprinosa humanitarnoj djelatnosti i dobrovoljnih davaoca krvi.

U nastojanju da prepozna i nagradi izvanredne doprinose i angažman pojedinaca, posebno dobrovoljnih davaoca krvi, te organizacija i institucija u podršci humanitarnim naporima, Crveni križ Općine Tešanj sa ponosom predstavlja Pravilnik o Priznanjima. Ovaj dokument postavlja jasne kriterije i postupke za dodjelu priznanja, pružajući time bolji okvir za prepoznavanje humanitarnih heroja naše zajednice.
Pravilnik o Priznanjima Crvenog križa Općine Tešanj usvojen je na sjednici Skupštine Crvenog križa Općine Tešanj održanoj 23.06.2023. Ovaj dokument postavlja jasne smjernice za dodjelu različitih priznanja, uključujući priznanja za dobrovoljne davaoce krvi, humanitarni rad, dobrovoljni rad, edukaciju i promociju, saradnju sa Crvenim križem, posebne doprinose tijekom kriznih situacija, humanitarne projekte, te višegodišnji dobrovoljni rad i herojska djela spašavanja.
Ovaj Pravilnik posebno naglašava značaj dobrovoljnih darivaoca krvi. On uspostavlja prestižna priznanja kao što su "Vitez od Tešnja" za one koji su krv darovali 100 i više puta te "Legendarni darivalac krvi" za one koji su darovali krv 50 i više puta, te značajne nagrade koji će dodjeljivati na svečanim ceremonijama kako to i prilikuje ovim herojima tešanjske svakodnevnice. Ova priznanja simboliziraju nesebičnu predanost i doprinos spašavanju života.
Svrha ovog Pravilnika je osigurati transparentnost, pravednost i objektivnost u procesu dodjele nagrada te prepoznati i nagraditi izvanredne doprinose i zasluge članova Crvenog križa Općine Tešanj. Važno je naglasiti da kandidati za dodjelu priznanja mogu biti kandidirani od strane svih članova Crvenog križa Tešanj, drugih organizacija ili pojedinaca koji su svjesni izvanrednih zasluga potencijalnog kandidata. Uz to, kandidati za priznanja dobrovoljnih darivaoca krvi se također mogu sami kandidirati pod uvjetom da ispunjavaju kriterije i uvjete propisane za određeno priznanje.
Ovaj pravilnik temeljen je na načelima transparentnosti i otvorenosti, čime se osigurava pravična i nepristrana dodjela priznanja.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.