RAK KREIRALA APLIKACIJU MEDIJSKA I INFORMACIJSKA PISMENOST

Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) u okviru projekta "Zaštita djece na internetu u sistemima korisnika dozvola RAK", kreirala je aplikaciju Medijska i informacijska pismenost koja je dostupna za besplatno preuzimanje u Google Play Store i App Store.

Putem aplikacije korisnici će moći na brz i jednostavan način pristupati sadržajima, rubrikama i novostima sa web stranice Medijska i informacijska pismenost.

Sadržaj koji se nalazi na web stranici Medijskapismenost.ba automatski se prenosi u aplikaciju, a korisnici mogu uključiti opciju obavijesti koja će ih informisati o svim novostima i aktuelnostima sa stranice. Aplikacija je prilagođena na tri jezika, bosanski, hrvatski i srpski, koji se mogu odabrati prilikom korištenja. Pretraga omogućava brzo i jednostavno pretraživanje ključnih pojmova, vijesti, videa i dokumenata, jednostavna je za korištenje i pamti sve prethodne pretrage. Sadržaj aplikacije razvrstan je po kategorijama i odjeljcima sa istim nazivima kao na web stranici, što aplikaciju čini jednostavnom i lakom za praćenje korisnicima. Uz svaku vijest na aplikaciji naveden je datum objave i prosječno vrijeme čitanja te vijesti.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.