Sastanak sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica

Općinski načelnik sa saradnicima održao je sastanak sa predsjednicima savjeta svih mjesnih zajednica sa područja općine Tešanj.

Glavna tema sastanka je bio izvještaj o realizaciji kapitalnih projekata za 2022. godinu i kandidovanje projekata za naredni period 1+2 godine. Tražena je ozbiljnost prilikom kandidovanja, po principu da se za 2023. godinu kandiduju spremni projekti za realizaciju (projektna dokumentacija, pribavljena potrebna odobrenja i rješeni imovinsko-pravni odnosi). Za projekte koji su planirani za 2024. i 2025. godinu tokom sljedeće godine potrebno je uraditi projektnu dokumentaciju i pokrenuti proceduru pribavljanja potrebne dokumentacije, a sve u cilju postizanja veće spremnosti i brže i kvalitetnije realizacije projekata. Tokom sastanka, razgovarano je i o izazovima sa kojima se općinska uprava i mjesne zajednice susreću tokom realizacije poslova na ljetnom i zimskom održavanju puteva, radu općinskih službi, kao i realizaciji projekata od općeg interesa (kanalizacija, škola Medakovo, nove količine pitke vode kroz gradnju novih bunara, utopljavanje dvije škole itd.).

Ovom prilikom, razgovaralo se i o izazovima koji se očekuju prilikom početka gradnje autoputa na koridoru Vc, čiji početak gradnje je najavljen za naredni period i trajat će naredne tri godine.

Općinski načelnik se zahvalio predstavnicima mjesnih zajednica na dolasku i na svemu što rade u svojim sredinama, isključivo na volonterskoj osnovi, a s ciljem stvaranja povoljnijih uslova za život i rad svih građana općine Tešanj. Na sastanku je prisustvovalo 23 predstavnika iz 22 mjesne zajednice, a bili su prisutni i predstavnici Službe nadležne za saradnju sa mjesnim zajednicama.

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.