OO SDP Tešanj: Čestitka povodom 5. oktobra – Svjetskog dana učitelja

05 Okt 2022
619 puta

Svjetski dan učitelja   se obilježava u više od 100 zemalja svijeta,   a proglasio ga je UNESCO 1994. godine  u  spomen na 05. oktobar 1966. Godine   kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Poziv učitelja  jedan je od najplemenitijih, ali i najodgovornijih poziva kojeg pojedinac u  društvu može obavljati. Pomažete djeci i mladima u stjecanju novih znanja i vještina, u otkrivanju i razvijanju vlastitih potencijala, u stvaranju novih iskustava, u gradnji kvalitetnih međuljudskih odnosa.

Pred vas se neprestano stavljaju novi izazovi. Od vas se traži da odgajate nove naraštaje za budućnost, da budete strpljivi, da pokažete ustrajnost i da uspješno odgovorite na svaki izazov. To nije nimalo lako, ali vi niti u jednom trenutku niste izgubili svoj entuzijazam, na čemu vam najiskrenije zahvaljujemo. 

U ime Općinske organizacije SDP BiH Tešanj I svoje osobno,   najiskrenije Vam čestitatam 5.oktobar- Svjetski dan učitelja

                                                            

Predsjednik OO SDP BiH Tešanj
          Senad S. Subašić

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.