U krug zeničke bolnice od danas vozilom samo mogu ući hitni slučajevi i ljekari

18 Mar 2022
1662 puta

U krug Kantonalne bolnice Zenica danas ne mogu ući sva vozila, kako je to bio slučaj do jučer, već samo hitni slučajevi i uposlenici ove ustanove. Razlog toga je jučerašnji ulazak inspekcije i oduzimanje sredstava za naplatu parkinga.

Zabrana naplate parkinga u krugu Kantonalne bolnice Zenica već neko vrijeme je problem na relaciji Gradsko vijeće Zenice - Kantonalna bolnica Zenica s obzirom da je ranije usvojena odluka na vijeću neprovodiva, odnosno, Upravni odbor Kantonalne bolnice Zenica je i nakon takve odluke odlučio naplaćivati parking sukladno Statutu ustanove.

Razlog tada donesene takve odluke na UO Kantonalne bolnice Zenica bio je taj da bi prevelikim prilivom vozila u slučaju besplatnog parkiranja došlo do poteškoća u odvijanju saobraćaja, transporta pacijenata što bi direktno ugrozilo njihovo zdravlje te nemogućnost parkiranja vozila ljekara koji su svaki dan na raspolaganju građanima Zeničko-dobojskog kantona.

Upravo zbog toga danas je u krug Kantonalne bolnice Zenica zabranjen ulazak vozila, osim uposlenika ove ustanove i hitnih slučajeva.

"Zbog usmenog naloga gradske tržišne inspekcije i oduzimanja sredstava za rad (blok priznanice), JU KBZ privremeno obustavlja organiziranje usluge parkiranja te ovim putem obavještavamo javnost i cijenjene pacijente da prolazak automobilom kroz krug JU KBZ neće biti moguć, osim za radnike bolnice sa važećom vinjetom te onkološke, hemodijalizne i hitne pacijente", kazao je direktor bolnice Rasim Skomorac.

Naime, Služba za inspekcijske poslove Grada Zenice zabranila je naplatu parkinga u krugu bolnice nakon jučerašnje posjete ovoj ustanovi.

Kako se navodi, tržišna inspekcija je izvršila inspekcijski nadzor za nelegalno obavljanje uslužne djelatnosti parkiranja motornih vozila na javnim površinama u krugu bolnice.

"Tom prilikom, utvrđeno je da Kantonalna bolnica Zenica nelegalno vrši navedenu djelatnost, a shodno tome privremeno im je zabranjeno obavljanje naplate parkiranja", navode iz Službe za inspekcijske poslove.

Ističu da je inspekcijskim nadzorom izvršeno i privremeno oduzimanje predmeta i to paragon blokova korištenih za naplatu parkinga i zatečeni novac prihodovan od strane naplate parkinga.

"Osim toga, građevinska inspekcija, također, je izvršila nadzor nad dva kioska koja se nalaze u krugu bolnice, a na javnoj su površini koji su zakupninu plaćali bolnici. Iz Službe za inspekcijske poslove posebno napominju građanima da im nije zabranjeno parkiranje u krugu bolnicu, naprotiv, ono je od sada besplatno", navode iz Gradske uprave Zenica.

Na kraju su pojasnili građanima da nije zabranjeno parkiranje vozila u krugu bolnice, nego je isključivo zabranjena samo naplata parkinga.

Zbog aktivnosti inspekcije, a potom i reakcije Kantonalne bolnice Zenica pacijenti koji nisu bili hitni slučajevi parking su pronalazili na cesti izlažući se novčanoj kazni zbog nepropisnog parkiranja ili na obližnjim parking prostorima stanara zgrada u zeničkom naselju Crkvica, piše klix.ba.

ocijeni
(1 glas)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.