Zenička bolnica ponovo operiše i pacijente koji nisu hitni slučajevi

15 Feb 2022
633 puta

Kantonalna bolnica Zenica (KBZ) ukinula je odluku o obustavi “hladnog” operativnog programa, koja je bila na snazi od 31. januara – potvrdio je u izjavi za Fenu direktor KBZ-a Rasim Skomorac.

– Operativni tim zasjedao je danas i donio prijedlog da se ukine pomenuta odluka, kao i odluka o zabrani korištenja godišnjih odmora, koja je također bila na snazi protekle dvije sedmice. To znači da smo ponovo reaktivirali “hladni” operativni program, kao i da naši zaposlenici ponovo mogu koristiti godišnje odmore – dodaje Skomorac.

Zenička bolnica danas na svom Odjelu za Covid-19 ima 42 pacijenta, odnosno duplo manje nego prošle sedmice. Devet je pacijenata trenutno na Odjelu za intenzivnu njegu, a šest ih je priključeno na respirator. U posljednja 24 sata preminula su četiri pacijenta.

Opća bolnica Tešanj “hladni” operativni program reaktivirala je još u prošli ponedjeljak, a na dananašnji dan na liječenju imaju 16 Covid-pozitivnih pacijenata.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.