Gračanica: Mladom fizičaru Dženanu Devedžiću priređen doček

04 Mar 2016
29291 puta

Prije nekoliko dana objavljena je informacija o sjajnom uspjehu i osvojenim medaljama mladih fizičara iz BiH na međunarodnom takmičenju u Rumuniji. Jednu medalju osvojio je i učenik gračaničke Gimnazije, Dženan Devedžić. U četvrtak mu je priređen svečani doček.


Na međunarodnom takmičenju u Rumuniji učestvovalo je ukupno 15 ekipa iz cijelog svijeta sa 72 takmičara. BiH je predstavljalo sedam takmičara podijeljenih u dvije grupe. Naši takmičari su osvojili jednu srebrenu medalju i čak pet bronzanih. Jedna bronza stigla je i u gračaničku Gimnaziju a osvojio ju je učenik 3. razreda, Dženan Devedžić. Na prijemu u kabinetu direktorice Minke Kurtović Dženan je sa nama podijelio svoje prve impresije nakon dolaska iz Rumunije. Kazao je da je presretan zbog uspjeha te je uputio zahvalnost svom mentoru profesoru Ervinu Barakoviću ali i direktorici Kurtović kao i ostalim profesorima koji su imali puno razumjevanja.
Veliki zahvalnost ovaj mladi fizičar uputio je i svom mentoru, profesoru Ervinu Barakoviću koji je o ovom uspjehu svog nadarenog đaka kazao da nije neočekivan jer je Dženan od prvog razreda pokazivao znanje koje je uvijek jednu ili dvije stepenice bilo ispred znanja ostalih učenika.
Ovo je veliko priznanje za našu školu a ja sam presretna zbog toga, kako lično tako i kao direktorica ove ustanove, kazala je direktorica Gimnazije Minka Kurtović.
Učenici iz BiH ostvarili su sjajan uspjeh s obzirom da je za većinu njih ovo bilo prvo međunarodno takmičenje koje će im svakako dobro doći i kao jedna vrsta iskustva ali i pripreme za predstojeću Olimpijadu koja će biti održana u Švicarskoj ove godine. I gračanička Gimnazija je još jednom pokazala da je pravo leglo mladih, nadarenih, talentovanih učenika skoro u svim oblastima a nakon Mirze Arnauta, Dženan Devedžić je sigurno novi učenik o kojem ćemo tek da čujemo ovakve i još bolje vijesti.
Nakon prijema u kabinetu direktorice Kurtović za Dženana Devedžića je pripremljen i svečani doček od strane njegovih prijatelja i kolega iz razreda.

(Radio Gračanica)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.