Donald Trump: Neću odustati od predsjedničke utrke

10 Dec 2015
1395 puta

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump izjavio je da  neće napustiti izbornu utrku u 2016. godini, uprkos sve češćim pozivima da se povuče iz nje.

Trump je izjavio za Washington Post da neće odustati, bez obrzira na sve.

Bijela kuća je saopćila da se Trump "diskvalifikovao" iz utrke nakon što je izjavio da SAD trebaju zabraniti muslimanima da ulaze u zemlju.

Njegovi komentari, nakon smrtnosnog terorističkog napada u Kaliforniji, izazvali su osude širom svijeta.

Trump je trenutno favorit među republikanskim kandidatima za predsjednika, šest sedmica prije nego što primarni izbori počnu za svaku stranku kako bi odredile svoje kandidate.

Također je aludiurao da će se natjecati kao nezavisni kandidat na tweetu povezanim s anketom USA Today koja je pokazala da bi ga 68 posto njegovih pristalica podržalo ako napusti Republikansku stranku.

Zabrinuti da bi se Trump mogao natjecati kao nezavisni kandidat, republikanski čelnici tražili su od biznismena iz New Yorka da obeća podršku eventualnom kandidatu.

Trump je i ranije prijetio da će napustiti Republikansku stranku "jer se ne odnosi pošteno" prema njemu.

 - Čitav moj život su pobjede. Ne gubim često, skoro nikada ne gubim - izjavio je on za Washington Post.

Stranački zvaničnici strahuju da će Trumpova kampanja podijeliti republikanske glasove i da će dati Demokratima prednost.

Iako je Trump konstantno vodio u anketama javnosti u posljednjih nekoliko mjeseci, većina glasača ne gleda na njega sa simpatijama, prenosi BBC.

(FENA) D.V.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.