Rusija bjesno reagovala na karikaturu Charlie Hebdoa o avionskoj nesreći

06 Nov 2015
1152 puta

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina izjavio je da je Moskva zgranuta karikaturom u francuskom sedmičniku Charlie Hebdo koja ismijava pad ruskog aviona u Egiptu. Dmitrij Peskov izjavio je novinarima u petak da Moskva smatra tu karikaturu "uvredom".

U jednoj od desetaka karikatura u ovosedmičnom izdanju Charlie Hebdoa, koji je pod napetostima u ovoj godini oko toga treba li biti sloboda u novinarskom izražavanju, nakon napada islamskih ekstremista na prostorije novina zbog njihove objave karikatura poslanika Muhammada.

Mala karikatura pojavila se na zadnjoj strani novina i prikazuje dijelove aviona i putnike koji padaju u nebo na bradatog naoružanog čovjeka u odori.

U komentaru ispod karikature piše: "Islamska država. Ruska avijacija intenzivira svoje bombardovanje. Rusi su bombardovani"

Poslanici u ruskoj Državnoj Dumi također su izrazili zgražanje, pozivajući vladu da stavi na crnu listu francusku novinu kao ekstremističku literaturu i insistirali su od francuskih vlasti da reagiraju i upute izvinjenje, prenosi AP.

(FENA) B.D.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.