Gračanica: Otvoren “ANEA park za djecu”

Danas (srijeda, 8.7.) je svečano otvoren park za malu raju u centru grada.


Park se nalazi u centru grada i dio je centralnog gradskog parka. U njemu se nalaze sprave za dječiju igru i zabavu. Ovaj park će sigurno obogatiti siromašnu ponudu zabave za naše najmlađe sugrađane ali i njihove roditelje, koji bukvalno nisu imali gdje izvesti svoje klince da se malo zabave i poigraju. Sada imaju sve na dohvat ruke. Projekat izgradnje je provelo udruženje mladih ANEA Gračanica a glavni donatori su Češka ambasada u BiH i Općina Gračanica. U ime donatora, Češke ambasade, velikom broju prisutnih se obratio ambasador Češke u BiH, Jakub Skalnik.
U ime domaćina i partnera na projektu, prisutne je pozdravio načelnik općine Gračanica, Nusret Helić.
Donatorima su uručene zahvalnice od strane ANEA-e.
Park je i prije današnjeg zvaničnog otvaranja izazvao dosta pažnje mališana ali i njihovih roditelja, koji su imali samo pohvalne komentare na ovaj projekat a koliko je nešto ovako bilo potrebno našem gradu govori i podatak da je park bio više nego dobro posjećen i u prethodna dva dana i prije zvaničnog otvaranja, dok sve sprave nisu još bile ni sklopljenje.
Danas je pak vladala opšta gužva, što možete vidjeti na fotografijama koje se nalaze u albumu na našoj FB stranici.
Na današnjoj ceremoniji svečanog otvaranja priređen je zabavni program za mališane, muzika uživo a posebnu pažnju privuklo je gostovanje mađioničara Aladina koji je izmamio mnoge aplauze, osmjehe i veliku radost na licima naših najmlađih.
Ocjena za današnji događaj i projekat parka za malu raju – 5 plus. Samo je još potrebno sačuvati ovo igralište od vandala koji su jedan sličan park u neposrednoj blizini uništili u roku od 10-ak dana od svečanog otvaranja. Ne dozvolimo da se nešto slično desi i ovaj put.

(Radio Gračanica)
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.