Policija u Švicarskoj zaplijenila sliku koja se pripisuje Da Vinčiju

Policija je u trezoru jedne švicarske banke tijekom istrage utaje poreza i prijevare osiguranja zaplijenila portret koji se pripisuje renesansnom majstoru Leonardu da Vinciju.


U tijeku su pregovori o prodaji portreta koji prikazuje Isabellu D'Este, za oko 120 milijuna eura. Policija je prvi put došla na trag slici 2013. godine kad je kod jednog pravnika iz južne Italije pronađena punomoć za prodaju, za cijenu od najmanje 95 milijuna eura. Međutim, prvotna istraga nije rezultirala pronalaskom slike. Portret je napokon otkriven tijekom istrage porezne utaje i prijevare osiguranja.

Istražitelji nisu otkrili tko je bio u posjedu slike ni koliko je osoba pod istragom zbog ilegalne trgovine umjetninama, kao ni je li netko uhićen.

Ukoliko se ustanovi da je portret stvarno naslikao Da Vinci, to će biti još jedno u nizu njegovih dijela koje je bilo umiješano u protuzakonite radnje. Jedan od tih slučajeva odnosi se i na poznatu Mona Lisu, koja je 1911. bila ukradena iz Louvrea.

(Fena) ib

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.