KAMMENOS - GRČKA IMA "PLAN B" AKO NE DOĐE DO SPORAZUMA S EU

10 Feb 2015
1962 puta

Grčki ministar odbrane Panos Kammenos izjavio je da ukoliko Grčka ne postigne sporazum oko svog duga s eurozonom, ona bi se uvijek mogla obratiti drugima za pomoć.


Ono što mi želimo je sporazum. Ukoliko, međutim, ne bude sporazuma - a nadajmo se da će ga biti - i mi uviđamo da je Njemačka ostala rigidna i želi da pocijepa Evropu, imamo obavezu da pribjegnemo planu B. Plan B je finansiranje iz drugih izvora. To bi u najboljem slučaju mogle biti Sjedinjene Države, to bi mogla biti Rusija, mogla bi biti Kina ili ostale zemlje - izjavio je on za grčku TV emisiju koja se emitira u utorak ujutro, prenosi Reuters.  

Kammenos je čelnik Nezavisnih Grka, nacionalističke stranke koja se protivi programu pomoći u zamjenu za mjere štednje, i manji je koalicijski partner radikalne ljevičarske stranke Syriza premijera Alexisa Tsiprasa.

Grčka traži novi sporazum o dugu s eurozonom koji bi joj omogućio da se liši većeg dijela mjera štednje koje su joj nametnute nakon paketa pomoći Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda od 2010.

(Fena) mb
{fcomment}
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.