Deratizeri potrovali 4000 pacova u indijskoj bolnici

Firma za deratizaciju potamanila je u posljednja dva dana 4.000 pacova u indijskoj državnoj bolnici, a pretpostavlja se da ih ima još na hiljade, objavio je u četvrtak direktor firme.

Bolnica Maharaja Yeshwantrao u Indoreu, oko 800 kilometara južno od New Delhia, dom je za više od 10.000 tih glodavaca, rekao je Sanjay Karmakar.

Bolnički kompleks sastoji se od sedam zgrada koje se prostiru na desetak hektara.

-Dosad smo obradili tek dio zemljišta koje je prepuno štakorskih rupa. U svakoj je bilo od četiri do osam pacova - rekao je. "Još nismo ni ušli u zgrade", dodao je Karmakar.

Firma pacove truje različitom hranom svakoga dana. "Jedan dan to je kikiriki i maslac, drugi dan slanutak, treći krumpir... Ako jedan pacov ugine kada pojede nešto, ostali neće ni taknuti tu hranu, pa stalno moramo mijenjati jelovnik", rekao je.

Bolnica s 850 kreveta jedna je od najvećih u državi Madhya Pradesh, uključuje medicinski fakultet i svaki je dan posjeti više od hiljadu pacijenata.

Službenici kažu da je za najezdu pacova kriv loš sistem odvoza smeća, prenosi Index.hr.

(Fena) mb

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.