Abbott: Podvodni signali dolaze iz nestalog malezijskog aviona

Australijske vlasti su uvjerene da niz podvonih signala detektiranih ispod vode u Indijskom okeanu emitiraju crne kutije nestalog malezijskog aviona, izjavio je danas premijer Australije Tony Abbott. 

On je rekao da timovi tragaju za boingom 777, koji je 8. marta nestao s civilnog radara s 239 putnika i članova posade, na preciznijoj lokaciji na osnovu signala koji su prvi put uočeni u subotu. 

-Mi smo u velikoj mjeri suzili oblast potrage za avionom i vrlo smo uvjereni da signali koje detektiramo dolaze s crnih kutija aviona na letu 370 - rekao je Abbott, prenio je AP. 

-Ali bez obzira na to, mi sada ulazimo u fazu u kojoj je signal koji, kako smo uvjereni, emituje crna kutija, počinje da blijedi. Nadamo se da ćemo prikupiti što više informacija prije nego što signal potpuno nestane - dodao je australijski premijer. 

Crne kutije, koje sadrže podatke o letu i snimke razgovora u kokpitu, mogle bi pomoći da se rasvijetli misterija zašto je boing 777 skrenuo s kursa kada je nestao 8. marta manje od sat vremena poslije polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking, prenosi Tanjug. 

Međutim baterije lokatora traju samo oko mjesec dana, a od nestanka aviona je već prošlo više od mjesec dana. Kada se istroše baterije bit će izuzetno teško pronaći crne kutije u okeanu koji je u toj oblasti dubok 4.500 metara.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.