Riješena misterija zašto zvone telefoni putnika nestalog aviona

Misterija nestanka Malezijskog aviona, dobila je novi, jeziviji tok kada je rođaka jednog od nestalih putnika na kineskoj televiziji jučer pokazala da mobilni telefon njenog nestalog brata koji se nalazio u avionu i dalje zvoni.

- Jutros sam oko 11.40 pozvala dva puta svog brata, i... telefon je zvonio! - rekla je Bijan Liangvi.

Ona je tokom emisije okrenula bratovljev broj, tako da su i gledaoci mogli da vide i čuju kako je telefon putnika iz nestalog aviona zvonio nekoliko puta, dok se veza nije prekinula.

I rodbina drugih nestalih, nesrećnih putnika pokušala je isto. 

Porodice nestalih traže od kompanije “Malaysia Airlines” objašnjenje i pitaju da li bi to moglo da znači da su njihovi najmiliji i dalje živi? I ako jesu, gdje se nalaze i zašto ne odgovaraju na pozive?

Nažalost, tehnički gledano, to što njihovi telefoni zvone i ne mora mnogo da znači.

- Kada pozovete nekog i pritisnete dugme “send” i čujete da vaš telefon počne da zvoni, ali ne mora da znači da zvoni baš broj koji ste okrenuli već releji i centrale - rekao je specijalista za “vajles” Jepp Kagan.

- To znači da “mreža” radi. Zvoni dva tri puta i ako “mreža” pronađe telefon onda zvoni i telefon, a ako ne, prekida se veza” - pojasnio je Kagan, a prenosi Blic.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.