Katastrofalne poplave u Italiji odnijele sedam života, za nekima se i dalje traga

16 Sep 2022
812 puta

Najmanje sedam ljudi je poginulo, a nekoliko se vodi kao nestalo nakon iznenadnih poplava koje su u četvrtak pogodile talijansku istočnu regiju Marche, objavile su iz lokalne civilne zaštite.
Svi smrtni slučajevi dogodili su se u pokrajini Ancona, prema izvještajima talijanskih medija u gradu Barbara nekoliko se ljudi, uključujući i dijete, još uvijek vode kao nestali.

Iz civilne zaštite iznenadnu poplavu su opisali kao "izuzetno ekstremnu pojavu", te dodali da je oko 420 mm kiše palo je u dva ili tri sata, što je polovina onoga što padne u regiji tokom cijele godine.

Ulice u selu Cantiano pretvorile su se u rijeke, a ogromne bujice su odnosile automobile i dosezale do prvih spratova kuća a vlasti su apelirale na stanovnike fa ostanu u svojim kućama.
Poplave te izuzetno jake oluje koje su pogodile cijelu Italiju, dovele su do zatvaranja mnogih škola u cijeloj regiji Marche.

(klix.ba)

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.