SAD: Časna sestra optužena za provalu u tvornicu nuklearnog oružja

Trojac koji je provalio u tvornicu nije priznao krivnju niti se osjećaju odgovornima za počinjeno djelo. Časna sestra Megan Rice, 84-godišnja aktivistica mogla bi provesti ostatak života u zatvoru nakon što je provalila u tvornicu nuklearnog oružja u Tennesseeju, prenosi Guardian.

Na saslušanju održanom prije dvije sedmice sestri Rice i još dvoje njenih katoličkih kolega aktivista sud je odredio novčanu kaznu od 53.000 dolara, što je procijenjena šteta počinjena od troje aktivista. Presuda je trebala biti izrečena krajem prošlog mjeseca, no zbog lošeg vremena je odgođena.

Trojac je u tvornicu oružja provalio u julu 2012., čime su prekršili zakon o terorizmu, za što je predviđena kazna do 30 godina, dok je sud predložio zatvorske kazne od 5 do 9 godina. Sestra Rice nada se da će sudac presuditi po, kako kaže, 'svojoj savjesti' te 'time iskoristiti priliku da tako snažnom porukom ispiše povijest'.

Sudac je do sada primio na stotine pisama te peticiju s 14.000 potpisa kojima se od suda zahtjeva blaža kazna. Akciji se pridlužilo i 'Društvo Presvetog Isusa', kojem optužena sestra pripada.

Vlada i tužitelj pak žestoko su optužili čin ovo troje aktivista, ističući kako nisu prihvatili krivicu i odgovornost za počinjenje prekršaja te da su i prije svojim aktivizmom kršili zakon.

U međuvremenu su u prilog optuženima emotivna svjedočanstva iznijele četiri osobe, naglašavajući kako se radi o nenasilnim osobama koje ne žele nanijeti zlo društvu, prenosi Dnevnik.hr.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.