Austrija popustila mjere

19 Maj 2021
211 puta

Austrija je danas, nakon više od pola godine epidemiološkog zaključavanja, sprovela veliko popuštanje mjera sa otvaranjem restorana, hotela, sportskih i kulturnih manifestacija.

Ostaju zatvoreni još samo noćni lokali i neće moći da se održavaju velike manifestacije sa više od 1.500 ljudi u zatvorenom i više od 3.000 na otvorenom.

U svim oblastima koje se otvaraju važi pravilo da osoba koja koristi usluge mora biti ili negativno testirana, izlečena od korona virusa, ili vakcinisana.

Kao dokaz, odnosno "ulaznica" u restorane, hotele, i sve drugo važi sertifikat o vakcinaciji, lekarski atest ili potvrda o preležanoj koroni.

Od početka juna Austrija će uvesti elektronski sertifikat sa QR kodom, a od kraja juna se nada da će on biti uveden za cijelu EU.

Ko je preležao Kovid-19 ili je vakcinisan neće morati da se testira pred odlazak u ugostiteljski objekat, bioskop, pozorište, hotel, na stadion.

Svi ostali moraće da se testiraju, pri čemu test za kućnu upotrebu važi samo 24 sata, antigenski test važi 48 sati, a PCR test 72 sati.

Pojedini lokali nudiće svojim gostima i testiranje na ulazu.

Inače ostala je na snazi obaveza nošenja maski u zatvorenom, a u ugostiteljskim objektima za jednim stolom mogu da sjede maksimalno četiri odrasle osobe i šestoro djece, a na otvorenom do 10 odraslih i desetoro djece.

U svim lokalima važi i obaveza registracije svih gostiju.

Inače ograničeno je i radno vrijeme do 22 sata.

Skup od više od 10 osobatretiraće se kao manifestacija, i za njega će važiti pravilo obavezno posjedovanja negativnog testa, potvrde o vakcinaciji ili atest o preležanoj koroni, te se mora i prijaviti kod opštinskih vlasti, a od 51 osobe mora da se zatraži dozvola i obezbijede sjedeća mjesta.

U zatvorenom prostoru moguće je održati manifestaciju sa do 1.500 ljudi, a na otvorenom do 3.000.

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.