Sjeverna Koreja predložila spajanje razdvojenih porodica

Sjeverna Koreja u petak je predložila spajanje porodica razdvojenih tokom Korejskog rata 1950-53. godine, javila je državna novinska agencija KCNA.  

Crveni križ Sjeverne Koreje predložio je spajanje porodica u turističkoj regiji Mount Kumgang "u odgovarajuće vrijeme" nakon Lunarne nove godine, javila je KCNA, dodajući da je prijedlog upućen Crvenom križu Južne Koreje, prenosi Xinhua. 

U prijedlogu se navodi da bi se o ostalim temama moglo raspravljati kroz kanale komuniciranja Crvenog križa  na liniji primirja u selu Panmunjom. 

Seul je odgovorio brzo, tvrdeći da pozdravlja sjevernokorejsko prihvatanje njegovih nedavnih prijedloga da se održi spajanje porodica, otvarajući put za otopljavanje međukorejskih odnosa. 

Južnokorejsko ministarstvo ujedinjenja potvrdilo je u saopćenju objavljenom u petak da je Sjever poslao prijedlog o spajanju porodica uime svog Crvenog križa u petak popodne. 

(Fena)


{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.