Streljački klub "TEŠANJ": Poziv osnovnim školama za učešće na turniru

19 Apr 2017
27027 puta

Streljački klub  „TEŠANJ“ iz Tešnja organizuje tradicionalno takmičenje u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, a u sklopu manifestacije „Tešanjsko proljeće“.  S tim u vezi dostavljamo Vam:

P O Z I V

Za učešće na turniru u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, cal 4,5 mm, na udaljenosti od 10 metara, stav stojeći, koje će se održati dana: 29.04.2017. godine (subota) u streljani SRC „Tešanj“ , objekat Musala sa početkom u 10:00 sati.

Na takmičenju mogu učestvovati učenici osnovnih škola od 5. do zaključno 9. razreda (djevojčice i dječaci).

Takmičenje je ekipno i pojedinačno. Ekipu čine 3 (tri) takmičara. Jedna škola može prijaviti jednu ekipu koja može biti mješovitog sastava i maksimalno 7 takmičara u pojedinačnoj konkurenciji. Rezultati iz ekipnog plasmana takmičarima se računaju u pojedinačne rezultate.

Za takmičenje je predviđeno 5 (pet) dijabola za trening (upucavanje) i 10 (deset) dijabola za takmičenje. Vrijeme gađanja 15 minuta.

Svaka škola mora odrediti vođu ekipe (uposlenik škole) koji će se starati o sigurnosti i disciplini svojih predstavnika.

SK „Tešanj“ će na račun troškova prijevoza za svaku školu obezbjediti novčani bon u iznosu od 20,00 KM, koji će se moći realizovati na benzinskoj stanici „HIFA“ – Krndija.

Domaćin takmičenja, SK „Tešanj“ obezbjeđuje prostor za takmičenje, naoružanje, mete, municiju, hranu i napitke za učesnike. Takmičari koji imaju vlastito naoružanje mogu isto koristiti na takmičenju.

SK „TEŠANJ“ će obezbjediti sudije na liniji gađanja, komisiju za zbrajanje pogodaka i lica koja će vršiti popisivanje meta.

Takmičenje će biti medijski najavljeno i praćeno od strane lokalnih medija.

Za najuspješnije takmičare domaćin takmičenja obezbjeđuje nagrade i diplome.

Ekipno

 

  1. Mjesto - pehar i diploma
  2. Mjesto - diploma
  3. Mjesto – diploma

Pojedinačno

 

Djevojčice  

  1. Mjesto - zlatna medalja i diploma
  2. Mjesto - srebrna medalja i diploma
  3. Mjesto - brončana medalja i diploma

Dječaci 

  1. Mjesto - zlatna medalja i diploma
  2. Mjesto - srebrna medalja i diploma
  3. Mjesto - brončana medalja i diploma

U cilju što kvalitetnije organizacije i pripreme takmičenja molimo Vas da prijave vaših takmičara dostavite najkasnije do 22.04.2017. godine na e-mail adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Sve dodatne informacije možete dobiti na tel broj: 061/277-424 (predsjednik kluba)  ili 062/460-113 (sekretar kluba).

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.