Općina Gračanica: Potpisani ugovori sa stipendistima

Općinski načelnik Nusret Helić je u petak potpisao ugovore sa učenicima i studentima koji su dobili stipendije u školskoj, odnosno akademskoj 2013/2014 godini.

Nakon provedene konkursne procedure i obrađenih 178 zahtjeva, uslove za stipendiju ispunilo je 92 učenika i studenata, među kojima je i  pet stipendija koje prema odluci Općinski načelnik dodjeljuje za specifična zanimanja, sportiste i sl. Stipendije su dodijeljene u pet kategorija: boračke populacije, slabije materijalno stanje, nadareni učenici, deficitarna zanimanja i učenici generacije.

Obraćajući se prisutnim učenicima, studentima i njihovim roditeljima, Općinski načelnik je izrazio svoje zadovoljstvo činjenicom da ovako veliki broj mladih ima priliku da dobije neku vrstu poticaja za školovanje kako bi uspješno gradili, prije svega našu državu, a onda i našu općinu. Dodao je da je jedina obaveza koja im se nameće zbog njih samih, njihovih roditelja, ali i cijele općine, da dobro uče i da sve nas na taj način dostojno predstavljaju. Uz nadu da će se ekonomska i politička situacija mijenjati na bolje, Općinski načelnik je izrazio želju da svi nakon završenog školovanja dobiju željeno zaposlenje.

Visina stipendije na mjesečnom nivou za učenike iznosi 60, a za studente 120 KM.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.