SAD: Dječak od 12 godina pucao na drugove Istaknuto

15 Jan 2014
2649 puta

Tri osobe su ranjene kad je jedan dvanaestogodišnjak otvorio vatru u osnovnoj školi u gradu Roswellu, u američkoj državi Novi Meksiko, prije nego što su nastavnici uspjeli da ga ubijede da odloži oružje. 

U jučerašnjem napadu ranjeni su dječak od 11 godina i dvanaestogodišnja djevojčica i njihovo stanje je sada stabilno pošto su u bolnicu primljeni u teškom stanju. 

Policija vjeruje da je ranjeni dječak bio glavna meta napadača, prenio je AP. 

Treća osoba koja je zadobila lakše povrede je službenica škole i odbila je da bude prebačena u bolnicu, već je ostala kako bi pomogla svojim kolegama. 

Učeniku-napadaču je određen pritvor, a očevici navode da je on jučer došao u školu s puškom koju je ponio u kutiji za muzičke instrumente. 

Guverner Susana Martines rekla je da se napad dogodio u fiskulturnoj sali gdje je bio veliki broj djece. 

Ona je na konferenciji za novinare opisala dešavanja pošto je učenik izvadio pušku. 

-Jedan od zaposlenih uputio se ka napadaču, zaustavio ga i zatražio od njega da položi oružje, što je on i uradio - rekla je ona. 

Policija Rozvela saopćila je da je nastavni kadar te škole učestvovao u obuci "aktivni strijelac", namjenjenoj upravo ovakvim incidentima, i da su zaposleni prilikom incidenta adekvatno reagirali, prenosi Tanjug. 

Napadač je iz policije prebačen u psihijatrijsku ustanovu. 

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.