Gračanica: Proglašeno stanje prirodne nepogode Istaknuto

Danas je održana vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite, na kojoj je razmatran izvještaj o posljedicama poplava i klizišta, te preduzetim mjerama na zaštiti ljudi i materijalnih dobara na području općine Gračanica na dane 04. i 05.05.2014. godine.

Na osnovu jednoglasno usvojenog izvještaja, zaključka i prijedloga štaba o proglašenju prirodne nepogode, Općinski načelnik Nusret Helić donio je odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode. Ovakva odluka je donesena zbog poplava, pojave klizišta i stradanja infrastrukturnih objekata na području cijele općine.

Formirane su tri općinske komisije za procjenu šteta koje će danas i sutra izvršiti obilazak terena, definirati stvarno stanje i predložiti mjere za interventnu sanaciju sa finansijskom procjenom.

Angažovat će se službe zaštite i spašavanja i odgovarajuća preduzeća na interventnom preduzimanju mjera zaštite i otklanjanju posljedica na infrastrukturnim objektima, kako bi se omogućila nesmetana komunikacija građana na najugroženijim područjima.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.