Streljački klub "Paljuge" Šije

30 Jan 2016
2889 puta

Grupa entuzijasta iz naše mjesne sredine pokrenula je inicijativu za osnivanje streljačkog kluba na području MZ Šije. Na osnivačkoj Skupštini kluba za Predsjednika Skupštine izabran je Fadil Hasanić, a za Predsjednika Upravnog odbora Muhamed Ibrahimović, te članovi Upravnog odbora: Muslija Veludin – zamjenika Predsjednika UO, Adžić Hajrudin – Sekretar Kluba, Sadiković Šerif – blagajnik, Hasanić Fahrudin – član UO i Hasanić Medin – Član UO. Po funkciji u UO je ušao i Predsjednik Skupštine kluba. 

Polazeći od činjenice da ne mogu svi biti vrsni fudbaleri, odbojkaši, košarkaši, karataši itd. navedena grupa je odlučila da se pokrene ova inicijativa. Ciljevi formiranje jednog ovakvog kluba na području MZ Šije su da se okupe mladi i da im se prezentuje streljaštvo kao sportska vještina koja zahtijeva punu psiho-fizičku stabilnost ličnosti, te da se mlađim naraštajima omogući aktivno učešće na takmičenjim iz ove, olimpijske discipline, na svim nivoima vlasti. Klub će funkcionisati na području MZ Šije sa tenzijama za prošireje na susjedne MZ-e. Učenici osnovnih i srednjih škola, koji budu zainteresovani da postanu aktivni članovi Kluba neće plaćati članarinu, vć će se svima omogućiti ravnopravan status za postizanje najboljih rezultata. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane, bez obzira na pol i godine, da se po završetku registracije kluba priključe radu Kluba i daju svoj puni doprinos popularizaciji streljaštva na području naše mjesne sredine i šire. Lokalnu vlast i privedne subjekte pozivamo da prepoznaju ispravnost egzistiranja ovakvog kolektiva i daju svoj doprinos da našoj omladini i našim mještanima omogućimo što kvalitetnije uslove za treniranje i postizanje vrhunskih rezultata.

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE
FADIL HASANIĆ

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.