Roma, Arsenal, Chelsea, Dinamo Kiev i Gant u osmini finala Lige prvaka

10 Dec 2015
1617 puta

Utakmicama, posljednjeg  6. kola, u grupama E, F, G i H,  okonačana je ova faza takmičenja u nogometnoj Ligi prvaka.

 Plasman u osminu finala posljednji su izborili su Arsenal, Chelsea,  Dinamo Kijev, Roma i Gent.

Nogometaši Rome, za koju su čitavu cijelu utakmicu odigrali bh. intenacionalci Edin Džeko i Miralem Pjanić, igali su bez golova, ali im je to bilo dovoljno za plasman među 16 ekipa zbog boljeg međusobnog skora sa Bayerom, koji je igrao neriješeno sa Barcelonom.

U G-grupi Arsenal je u Pireju slavio sa 3:0 protiv  konkurenta Olimpijakosa, u  istoj grupi Zagrebački Dinamo je na Maksimiru poražen od Bayerna 2:0,

Chelsea je u Londonu također pobijedio direktnog konkurenta  Porto, a poraz Portugalaca je  iskoristio Dinamo iz Kijeva, koji jer savladao Macabi.

U H-grupi Gent je pobjedom na Zenitom, izborio dalje takmičenje i pridružio se ovom ruskom klubu među 16 najboljih evropskih ekipa. 

U osminu finala Lige prvaka plasirali su se Real Madrid, PSG, Wolfsburg, PSV, Atletico Madrid, Benfica, Manchester City, Juventus, Barcelona, Bayern, Zenit, Gent, Chelsea, Dinamo Kijev, Arsenal i Roma, dok će u Evropskoh ligi takmičenje nastaviti Šahtar, Manchester United, Galatasaray, Sevilla, Valencia, Bayer, Olympiacos i Porto.

Žrijeb parova osmine finala Lige i šesnaestione finala Evropske lige obavit će se 14. decembra u Nyonu.

(FENA) M.L.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.