DOBOJ JUG: Sportske vijesti Istaknuto

Sportski tereni BH Barce Doboj Jug u nedjelju su bili stjecište mladosti. U pitanju je realizacija projekta pod nazivom “Svi imaju jednako pravo na igru, zabavu i bavljenje sportskim aktivnostima“ koji je sproveden u organizaciji NVO “Sport za sve“ Doboj Jug, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, u okviru obilježavanja tradicionalne manifestacije “Dječija nedjelja“.

Tim povodom okupila su se djeca uzrasta od 4 do 15 godina starosti koja su sama odabirala sportske discipline u kojima su se nadmetala. Na ovoj smotri mladosti i sporta učestvovalo je oko 150-toro dječaka i djevojčica. Organizator je za najbolje obezbjedio pehare i diplome. Na fotografiji je ekipa Karate kluba Doboj Jug sa pregrštom medalja. Inače,ovaj klub će uskoro imati državne reprezentativke koje će braniti boje na Svjetskom kadetskom prvenstvu u karateu u Mariboru.

 

Naš sugrađanin Selmir Delić iz Mravića, vrhunski sportaš u borilačkim sportovima (KICK-BOXING) briljirao je na „Sarajevo Open 2015“ osvojivši 3 zlatne medalje i pehar za najboljeg seniora.

dobojjug01

Na fotografiji:Selmir sa trenerom,svojim ocem Sabahudinom Delićem

 

Miralem Begić

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.