KBK "Fighteri" Doboj Jug: Ponovo donijeli i zlato i srebro i bronzu

Na posljednjem državnom prvenstvu održanom u Vitezu 16.05.2015.godine u kickboxingu u disciplinama K-1 style i light contact KBK "FIGHTER-Doboj Jug" predstavio se sa 3 takmičara. U veoma jakoj konkurenciji a u izuzetnoj organizaciji takmičenja ostvareni su sljedeći rezultati:

- Selmir Delić senior 2 zlatne medalje -67kg K-1 style i -69kg light contact.
- Ajla Bekrić juniorka srebrena medalja +70kg K-1 style (radila je veću težinsku kategoriju od svoje koja je inače -65kg).
- Bahrija Alić seniorka bronzana medalja -55kg light contact.

Ovim takmičenjem zaokružen je ciklus 3 dijela državnih prvenstava gdje je Selmir Delić ove godine apsolutni seniorski prvak BiH u 5 disciplina kickboxinga (K-1 style, low kick, full contact, light contact i kick light). Pored njega ove godine prvaci su uspjeli postati Merisa Aljić u light contactu i Bahrija Alić u full contactu i low kicku dok je Ajla Bekrić dvostruka viceprvakinja BiH u low kicku i K1-style-u do 65kg.
Vjerovatno bi uspjesi bili i veći da su za naš klub nastupili i Mirsad Ibrahimović te Merisa Aljić koje su povrede u posljednjem trenutku priprema spriječile da odu na ovaj dio državnog prvenstva.
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.