VRANČIĆ: NADAM SE DA ĆU ŠTO PRIJE DOBITI PASOŠ BiH Istaknuto

Nogometaš njemačkog Paderborna Mario Vrančić prije dva dana je u Generalnom konzulatu BiH u Frankfurtu predao potrebne dokumente da bi dobio bosanskohercegovački pasoš.

Dobivanjem pasoša BiH Vrančić će doći korak bliže nastupu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, za što će mu biti još potrebno odobrenje FIFA-e.

- Imao sam najprije državljanstvo BiH pa sam se onda ispisao i uzeo državljanstvo Njemačke. No, nisam se nadao da će moja karijera krenuti ovako uzlaznom putanjom i da ću biti tema interesiranja Nogometnog saveza BiH. Zbog toga sam donio definitivnu odluku da se ispišem iz državljanstva Njemačke i da ponovno uzmem državljanstvo moje države BiH i da u džepu imam pasoš naše jedne i jedine domovine - izjavio je Vrančić za Avaz.

Vrančić bi u narednih nekoliko dana trebao dobiti pasoš BiH, a onda će Nogometni savez BiH od Svjetske nogometne federacije (FIFA) zatražiti sportski pasoš za igrača Paderborna.

- Nadam se da ću pasoš dobiti što prije jer imam veliku želju da odmah zaigram za BiH. Naravno, ukoliko me novi selektor Mehmed Baždarević pozove - kazao je Vrančić.

(Fena) hd

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.