Nogometaši BiH danas protiv Lihtenštajna

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Tuzli će danas odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Lihtenštajna.

Izabranicima selektora Safeta Sušića bit će to generalna proba pred početak kvalifikacija za evropsko prvenstvo i susret s Kiprom 9. septembra u Zenici.

Reprezentativci BiH okupili su se u ponedjeljak u Zenini gdje se pripremaju u Trening centru Nogometnog saveza BiH, a od jučer su u Tuzli gdje su obavili jedan trening.

Sušić naglašava da još nije odlučio s kojim sastavom će započeti meč, ali da zbog činjenice da prvi put igraju u Tuzli i da očekuje pun stadion, "imat će obavezu da na teren pošalje najzvučnija imena". 

U ovaj kvalifikacijski ciklus reprezentacija BiH ulazi bez trojice igrača koji su u proteklom periodu činili okosnicu tima - Emira Spahića, Zvjezdana Misimovića i Senijada Ibričića, koji su se oprostili nakon Svjetskog prvenstva. 

Ako se uzme u obzir da u zadnjoj liniji neće biti dugogodišnjeg kapitena Spahića te povrijeđenog Seada Kolašinca, Sušić bi na početku kvalifikacija mogao imati problema u odbrani. 

No, selektor vjeruje da igrači koje ima na raspolaganju mogu odgovoriti zadatku. 

Susret između Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna igra se danas u 17 sati na stadionu "Tušanj".

(Fena) hd

{fcomment}  

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.