FK BORAC: Održana sjednica UO Istaknuto

04 Jul 2014
2928 puta

02.07.2014.godine  je u prostorijama klubane FK Borac u Jelahu održana sjednica Upravnog odbora ovog kluba.Na sjednici je donešeno nekoliko veoma važnih zaključaka i odluka.

Upravni odbor je na današnjoj sjednici ocjenio da je prošlogodišnja sezona jedna od najuspješnijih u istoriji Borca i odao je priznanje svim igračima i trenerima.

Upravni odbor je donio odluku da pripreme seniorske ekipe za narednu sezonu počnu u subotu.

Za sada jedina promjena u igračkom kadru je junior Bedak Demir koji se vratio iz FK Željezničar i koji će sigornu biti veliko pojačanje za naš klub.
Još nema nijednog zahtjeva za odlazak iz kluba, niti za prelazak u naš klub, što i nije veliki problem obzirom da će se klub bazirati na svoj dosadašnji igrački kadar i nekoliko juniora koji će pojačati seniorsku ekipu.

 

Upravni odbor je takođe usvojio izvještaj o finansijskom poslovanju za period januar-juni 2014.godine.

 

Na ovoj sjednici su donešene odluke o organizovanju tradicionalnih memorijalnih turnira za seniore i školu fudbala FK Borac Jelah.
Turnir Sakib Subašić Manga će se održati 02. i 03. avgusta, a Turnir Ibrahim Đonlagić-Ibro će se održati 10.avgusta.

 

Pripreme juniora i kadeta će krenuti u subotu 12.7.2014. a o satnici prozivke za ove selekcije ćemo vas obavjestiti čim dobijemo tačnu informaciju.

 

Pioniri i predpioniri u nedjelju (06.07.2014.) u 10,00 sati trebaju da se jave trenerima na stadionu Šibovi u Jelahu kada će se obaviti prozivka ove dvije najmlađe selekcije našeg kluba.

 

Zbog novonastale situacije o uvođenju informacionog sistema Comet u Druge lige FBiH UO je donio određene odluke o stvaranju uslova za uvođenje Comet sistema. Naime za osposobljavanje ovog sistema potrebno je obezbjediti prostoriju u klubani, kompijuter, kao i nesmetan pristup internetu. Osim ovih tehničkih stvari potrebno je da klub ima stručno osposobljenog čovjeka koji zna upravljati ovim sistemom.

Upravni odbor je zadužio komisiju za omladinske selekcije da sagledaju mogućnost uključenja kadetske i juniorske selekcije u viši rang takmičenja (OMLADINSKA LIGA BiH GRUPA „SJEVER“) gdje će naši omladinci imati više kvalitetnih utakmica, više razloga da napreduju, i svakako veću mogućnost da napreduju.

Prednosti ove lige su mnogobrojne, ali ova liga zahtjeva i veća finasijska sredstva jer se putuje u mnogo više gradova, veći su organizacijski zahtjevi, ali komisija za omladinske selekcije će pokušati obezbjediti potrebna finansijska sredstva.

Nadamo se da će i privredni subjekti sa našeg područja uvidjeti značaj i mogućnosti da se naše ekipe takmiče u ovoj ligi, i da će se javiti potreba za sponzorisanjem koje će ovi mladići itekako kvalitetno opravdati i na najbolji mogući način predstaviti naš klub i sponzore u ovim gradovima.

Čestitamo Upravnom odboru FK Borac na uspješnom poslovanju u prvih šest mjeseci ove godine, i nadamo se da će sa istim uspjehom nastaviti i u drugom dijelu kalendarske godine.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.