Kraj takmičarskog plivanja za Iana Thorpa

09 Apr 2014
1897 puta

Legendarni australski plivač Ian Thorpe nakon više operacija ramena nejvjerovatnije se nikada više neće moći takmičiti. 

Zdravstveno stanje petostrukog olimpijskog prvaka, koji je zbog postoperativne infekcije završio na intenzivnoj njezi u bolnici u Sydneyju, prema riječima njegovog agenta Jamesa Erskina je ''ozbiljno, ali život mu nije ugrožen''. 

- Mislimo da je njegov san o povratku u bazene završen. Ljekari su rekli da se više neće moći takmičiti - rekao je Erskine. 

Tridesetjednogodišnjak je nakon operacije povrijeđenog ramena, koju je obavio u Švicarskoj, dobio tešku infekciju. Njegovo trenutno stanje je stabilno, nalazi se van životne opasnosti, a Erskine je dodao da nisu tačna pisanje medija u toj zemlji da Thorpe više nikada neće moći pomjerati ruku.

S pet zlatnih olimpijskih medalja i 14 svjetskih rekorda Thorpe je jedan od najuspješnijih sportista u historiji Australije. 

Karijeru je okončao 2006. godine, a zatim se pokušao vratiti u takmičarske vode 2011. godine, međutim nije dobio mjesto u reprezentaciji Australije za olimpijadu u Londonu 2012. 

Ubrzo je počeo imati probleme s depresijom, koja je navodno povezana s jakim bolovima nastalim povredom lijevog ramena.

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.