FIFA odbila Šimunićevu žalbu

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je da je Komisija za žalbe Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) odbila žalbu Josipa Šimunića na izrečenu kaznu od 10 utakmica suspenzije s natjecateljskih utakmica hrvatske reprezentacije zbog povika "Za dom" nakon uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Islanda igrane u Zagrebu 19. studenoga prošle godine.

Nakon što je Hrvatska 2-0 pobjedom protiv Islanda izborila plasman na SP koje će se održati u Brazilu od 12. lipnja do 13. srpnja Šimunić je uzeo mikrofon, te nekoliko puta s travnjaka uzviknuo "Za dom" na što su mu navijači s tribina odgovorili sa "Spremni". Disciplinska komisija FIFA-e Šimunića je kaznila sa 10 utakmica kazne i 30.000 švicarskih franaka.

Šimunić se na ovu kaznu žalio, no Komisija za žalbe složila se s inicijalnom odlukom i potvrdila kako izrečena kazna u potpunosti ostaje na snazi. S obzirom da je Šimunić prije mjesec dana navršio 36 godina, jasno je kako ovakva kazna znači završetak njegove reprezentativne karijere. Šimunić je za Hrvatsku odigrao 105 utakmica i postigao tri pogotka.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.