Liga prvaka: Bayern i Manchester City u nemogućoj misiji

U srijedu uveče na rasporedu su druga dva uzvratna susreta osmine finala Lige prvaka, nakon kojih će biti poznate dvije ekipe koje će se u četvrtfinalu pridružiti Bayernu i Atletico Madridu.

Na korak do plasmana među osam najboljih ekipa su Paris Saint Germain i Barcelona, koji su u prvim mečevima u gostima ostvarili pobjede nad Bayer Leverkusenom, odnosno Manchester Cityjem.

Katalonci su prije tri sedmice slavili na "Etihadu" protiv Cityja sa 2:0 i favoriti su za dalji plasman. No, u engleskom timu se nadaju da će iskoristiti krizu u igri Barcelone i napraviti preokret.

City je u ovoj sezoni već pokazao da zna pobjeđivati u gostima kod najboljih timova Evrope, kada je u grupnoj fazi slavio s 2:0 u Münchenu. No, i ekipa Manuela Pellegrinija u meč ulazi uzdrmana nakon neočekivanog poraza od Wigana u FA Cupu. 

- Bit će teško jer je Barcelona najbolja ekipa na svijetu s najboljim igračima na svijetu. Oba kluba prolaze kroz težak periodu u sezoni, ali ne mislim da će to mnogo značiti u predstojećem meču - kazao je pomoćni trener Cityja Rubén Cousillas koji će večeras s klupe voditi ekipu zbog suspenzije menadžera Manuela Pellegrinija.

- Odluke donosi Pellegrini. Radim s njim 13 godina i znam šta želi. On neće moći biti na klupi tako da je na meni da pravim izmjene. Bili smo ljuti zbog eliminacije u kupu, ali smo okrenuli stranicu. Imamo iskusne i kvalitetne igrače, što znači da moramo biti jedinstveni kao nikad dosad i zaboraviti sve te se najbolje pripremiti za meč - kazao je Cousillas.

Trener Barcelone Gerardo Martino navodi da igrači moraju da zaborave poraz od Valladolida i potpuno se posvete meču s engleskim timom.

- Ovo je drugo takmičenje i imamo pozitivan rezultat iz prvog meča. Ne mislim da igrači nisu motivirani. Znaju da svake sezone moraju osvajati trofeje i znaju da se to od njih očekuje, tako da im ne treba posebna motivacija. Odigrali smo dobro protiv Cityja u prvom meču i ne znam zašto to ne bismo mogli ponoviti - kazao je Martino. 

U drugom večerašnjem meču Paris St. Germain dočekuje Bayer Leverkusen. Prvi meč u Njemačkoj završen je trijumfom francuskog tima sa 4:0 tako da bi večerašnji meč trebao da bude formalnost za oba tima. 

- Spremamo se za ovaj meč kao i za svaki drugi. Poštujemo protivnika, a svaki meč u Ligi prvaka zahtijeva određene pripreme. Igramo na svom terenu tako da ćemo morati da odigramo kao što je to bilo i u gostima - kazao je trener PSG-a Laurent Blanc.

Kazao je da će vjerovatno odmarati Zlatana Ibrahimovića, a najvjerovatnije neće nastupiti ni Marco Verratti, Gregory van der Wiel, Blaise Matuidi, Hervin Ongenda i Kingsley Coman.

Trener Leverkusena Sami Hyypiä navodi da igračima nije potrebna posebna motivacija.

- Odigrali smo tri veoma jake utakmice u ovom takmičenju, dvije protiv Manchester Uniteda i jednu protiv Parisa. Svaki put smo igrali pod određenim pritiskom, sa strahom, tako da treba sada da budemo bolji. Ovo je novo iskustvo za mene i trudim se da naučim nešto iz svake situacije - kazao je trener Bayera.

Oba meča počinju u 20 sati i 45 minuta.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.