Zmajevi večeras igraju protiv Egipta Istaknuto

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Innsbrucku igra prvi meč u okviru priprema za svjetsko prvenstvo, a protivnik izabranicima selektora Safeta Sušića je selekcija Egipta.

Sušić je za ovaj meč pozvao 22 igrača, a na prozivci je nedostajao samo povrijeđeni Kvržić.

Susret bi trebalo da započnu igrači koji su bili standardni tokom kvalifikacija, a jedinu dilemu predstavlja nastup Miralema Pjanića. Naime, nogometaš Rome ima problema s koljenom te je njegov klub zatražio poštedu mladog igrača u ovom meču.

- Njegov nastup je upitan, jer već duži period ima problema s koljenom. Volio bih da odigra barem poluvrijeme, ali ako Roma i on budu insistirali na poštedi onda ćemo ga odmoriti. I Mensur Mujdža je imao problema s povredom, ali će vjerovatno početi utakmicu i odigrati prvo poluvrijeme - rekao je Sušić.

Priliku će vjerovatno dobiti i debitanti Anel Hadžić i Tino Sušić. 

Utakmica Bosna i Hercegovina - Egipat počinje u 18.30 sati. 

Pretpostavlja se da će na stadionu "Tivoli" biti više od deset hiljada navijača Bosne i Hercegovine, ali njima treba pridodati i veliki broj austrijskih ljubitelja nogometa koji će, kažu, bodriti Džeku i ostale. 

Prijateljska utakmica BiH - Egipat imat će i svečani karakter, jer će se na ovom meču od aktivnog igranja u dresu s državnim grbom oprostiti Samir Muratović.

Njemu će predstavnici Nogometnog saveza BiH uručiti priznanje za doprinos u kreiranju brenda "Zmajeva" i igranje za bh. nacionalni tim.

Samir Muratović je od 1999. do 2010. godine odigrao 23 meča za A-reprezentaciju BiH.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.