Rukomet: Bosna TS - Teslić Eling 33:28

Izvanredna rukometna predstava u Tešnju izmedju domaćina Bosne TS i Teslić Elinga.

Prije ovog prijateljskog ali,izuzetno kvalitetnog i efikasnog meča,igrači i gledaoci(njih oko 50) proučili su fatihu i minutom šutnje odali poštu prerano umrloj majci Tešanjskog rukometaša Tarika Kantića.

Nažalost posjeta u dvorani je bila prilično umanjena zbog činjenice da se utakmica igrala neposredno pred odigravanje utakmica lige prvaka u Gelzenkirkhenu i Galatasaraju. Sam meč je protekao u izvanrednoj igri i borbi za strijelca utakmice izmedju Gušića(Bosna TS i Martinovića. Na kraju su bili egal sa po 11 pogodaka ali je slavila ekipa iz Tešnja jer je imala više raspoloživih strijelaca.

Pogotke za domaćina postigli su:Adžamija 1, A.Isaković 1, Tucaković 6, Z.Isaković 5, E.Omahić 3, Kobilica 6, Gušić 11 a za goste: Bosić 6, Martinović 11, Bosiljčić 3, Todorić 3, Stanojković 2, Medan 2 i Jokić 1. Sudile su dobro sestre Tijana i Ivana Marković a zadovoljni su zalaganjem i igrom svojih igrača i treneri Ljubomir Filipović(Bosna TS) i Goran Kalenić(Teslić Eling).

Obje ekipe su spremne za nastavak takmičenja u svojim ligama a nova prinova u Bosni TS Kobilica pokazao je da je veliko pojačanje u ekipi iz Tešnja koja iduće sezone planira pohod u veći rang.

tekst i foto: Senad Durkalić

bosna ts tesanj

teslic eling

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.