Liga prvaka: Real u Gelsenkirchenu, Chelsea u Istanbulu

Posljednje dvije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka na rasporedu su večeras, a sastaju se Galatasaray - Chelsea i Schalke - Real Madrid.

Real Madrid je apsolutni favorit u meču s njemačkim klubom, ali u Schalkeu vjeruju da mogu napraviti iznenađenje.

Trener Schalkea Jens Keller navodi da je Real, po njegovom mišljenju, nakon Bayerna najbolji tim na svijetu u ovom trenutku.

- Imaju izvanredne igrače na svakoj poziciji i neće biti lako za nas. No, igramo na svom terenu i moramo biti hrabri. Svi moraju dati maksimum da bismo uspjeli. Samo u tom slučaju možemo se nadati čudu - kazao je Keller.

Dodao je da je Real, finansijski gledajući, nivo iznad njegovog kluba, ali da je Borussija Dortmund prošle sezone dokazala da uvijek postoje šanse.

- Real Madrid ima nevjerovatan tim, ali ni mi nismo loši. U dobroj smo formi što se može vidjeti iz naših rezultata - rekao je trener Schalkea, u čijem dresu bi večeras trebalo da nastupi bh. reprezentativac Sead Kolašinac.

Schalke je u posljednjih šest utakmica pobijedio u četiri, uz dva remija i zauzima četvrto mjesto u Bundesligi, sa dva boda zaostatka za drugoplasiranom ekipom.

Trener Reala Carlo Ancelotti očekuje težak meč, ali ne sumnja u pobjedu svog tima.

- Znamo sve o njima. Dobro su organizirani, posebno u odbrani, i imaju dobar balans između mladih igrača kao što su Max Meyer i Julian Draxler, i igrača s iskustvom poput Klaas-Jana Huntelaara. Ne igraju spektakularno, ali su čvrsti - kazao je Ancelotti.

Dodao je da ne mora ništa govoriti svojim igračima, jer oni žele da pobijede svaku utakmicu.

- U dobroj smo formi, Ronaldo je posebno motiviran jer se vraća nakon tri meča suspenzije. Očekujem da će biti u vrhunskoj formi, psihički i fizički - dodao je. 
Real je dosad odigrao 52 utakmice protiv njemačkih klubova, ali mu je ovo prvi duel sa Schalkeom. Pobijedili su samo jednom u prethodnih 25 mečeva u Njemačkoj. 

U drugom večerašnjem meču Galatasaray u Istanbulu dočekuje Chelsea. Bit će to prilika za trenera engleskog tima Josea Mourinha da se ponovo susretne s igračima koje je nekada vodio, Didierom Drogbom i Wesleyjem Sneijderom.

Na suprotnoj strani bit će i Roberto Mancini, koga je Mourinho naslijedio u Interu. 

- Chelsea je jedan od najboljih timova u Evropi - naveo je Mancini. 

- Već su osvajali Ligu prvaka i uvijek su kandidati za naslov, ali se moramo boriti s njima i iskoristiti prednost domaćeg terena. Moći ćemo koristiti više stranih igrača. Chelsea je favorit i mislim da ima 80 posto šansi da prođe dalje. Didier Drogba je bio važan igrač za Chelsea. Sneijder je s Mourinhom osvojio Ligu prvaka  i dobri su prijatelji, ali nam trebaju obojica na visini zadatka. Poslije toga, mogu s njim otići na večeru - dodao je Mancini.

Jose Mourinho, menadžer Chelseaja, navodi da voli igrati protiv najboljih, a kao najveću opasnost po gol svog kluba vidi Didiera Drogbu.

- Moramo uraditi ono što se od nas očekuje, kao što to želi i Drogba, a njegov posao su golovi. Čudno je igrati protiv njega, morat ćemo zaboraviti neke stvari. Prošle sezone Galatasaray mi je napravio probleme dok sam vodio Real, a ni ove godine neće biti drugačije. Imaju dobar tim, imaju gotovo isti tim kao i prošle sezone, ali sada i nešto jači. Imaju novog lijevog beka, desnog beka, zadnjeg veznog igrača, a zadržali su i vrhunske napadače. Mi ćemo pokušati da pobijedimo, ali znam da imaju dobre napadače čak i na klupi - dodao je. 

Oba večerašnja susreta počinju u 20 sati i 45 minuta.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.