Robert Jarni novi trener FK Sarajevo

Proslavljani hrvatski nogometaš Robert Jarni, član reprezentacije Hrvatske koja je 1998. godine osvojila bronzu na svjetskom prevenstvu u Francuskoj, postao je novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo.

Nekadašnji igrač Hajduka, Juventusa i Real Madrida potpisao je sa  Sarajevom jednoipogodišnji ugovor. 

Jarni, koji je u trenerskoj karijeri vodio Hajduk i Istru, na Koševu je primljen kao trener čiji se način rada poklapa s vizijom kluba, zbog čega je, kako je kazao na današnjoj konferenciji za medije, s novim poslodavcima postigao dogovor za svega desetak minuta.

- Dogovorili smo saradnju nakon nekih desetak minuta. Bilo je jednostavno jer se moja vizija savremenog nogometnog kluba poklapa s načinom rada u Sarajevu. Klub se organizacijski oporavio, još neke stvari trebaju biti dovedene u red, ali Sarajevo je definitivno na dobrom putu - kazao je hrvatski stručnjak prisutnim novinarima.

Jarni je naglasio da će dati sve od sebe da ispuni ciljeve FK Sarajevo, odnosno osvajanje prvenstva i Kupa BiH. Vjeruje da će za dva mjeseca rada dobro pripremiti ekipu za nastavak sezone.

- U dobroj smo poziciji i vjerujem da ćemo se dobro pripremiti. Ne mogu reći da ćemo biti prvi, ali sigurno ćemo dati sve od sebe. Ambicije Sarajeva ne razlikuju se od ambicija Hajduka. Najbitnije je da stvorimo homogenu ekipu, a ostalo će doći samo od sebe - rekao je Jarni i dodao da će u njegovom timu najveći teret nositi krilni igrači jer je u savremenom nogometu ''teško probiti odbranu kroz sredinu''.

Prvi pomoćnik Jarnija bit će Dženan Uščuplić, dosadašnji trener juniora FK Sarajevo, koji će mu najviše pomagati u radu s mladim igračima. 

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović vjeruje da će Uščuplić u bliskoj budućnosti dobiti šansu na poziciji prvog trenera seniorskog tima.

Od 1. januara s radom počinje akademija FK Sarajevo u kojoj će se razvijati najveći talenti sarajevskog tima. O tome je nešto više rekao sportski direktor kluba Abdulah Ibraković.

- Robert Jarni se uklopio u našu viziju budućnosti FK Sarajevo. Željeli smo dovesti mladog stručnjaka, koji je spreman raditi i s mladim igračima. U fazi smo formiranja akademije čiji primarni zadatak će se preklapati sa radom stručnog štaba, a to je protok mladih igrača u seniorski tim. Upravo zbog toga je Uščuplić, kao čovjek koji najbolje poznaje naše mlade igrače, imenovan u stručni štab - objasnio je Ibraković.

Sarajevo je raskinulo saradnju s dosadašnjim prvim trenerom Husrefom Musemićem, koji zbog zdravstvenih problema nije mogao nastaviti s tim poslom. Direktor Selimović zahvalio mu je na svemu što je do sada učinio za klub, zaželio mu brz oporavak i dodao da mu je Sarajevo ponudilo jednu od rukovodećih pozicija unutar kluba.

(Fena)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.