Fortnite na računaru sada je manji za 60 GB, zahvaljujući Epic optimizaciji

24 Okt 2020
1795 puta

Fortnite je online-multiplayer-video igra koju su razvili razvojni studiji Epic Games i People Can Fly.

 Kada je Epic Games 2017. godine izdao Fortnite za Microsoft Windows, PlayStation 4, MacOs i Xbox One, ni slutili nisu da će igrica zabilježiti rekorde, te biti poznata širom svijeta.

Svoju najveću popularnost je dostigla 2018. godine, nakon što je omogućeno besplatno igranje. Fortnite širom svijeta ima više od 200 miliona igrača, što je čini jednom od najpopularnijih igara na svijetu.

Optimizacija koja je smanjila veličinu datoteke

Fortnite na računaru se znatno smanjio, sa preko 90 GB na nešto manje od 30 GB, zahvaljujući nedavnoj optimizaciji programera Epic Gamesa.

Vijest o ažuriranju Fortnitea detaljno je objašnjena online, na objavi na Twitter računu tvornice igrica.

To znači da će hit igrica u posljednje dvije godine sada zauzeti daleko manje prostora na hard disku vašeg računara. Epic Games je ovako ispravio ,,grešku'' koju su mnogi zamjerali Fortniteu.

Video igrica će tako uz jednake ili poboljšane performanse da zauzima manje prostora, a iz Epic Gamesa naglašavaju kako su riješili određene probleme unutar igrice, te ubrzali vrijeme potrebno za ažuriranje igrice i povratka u igricu. 

Kako se igra Fortnite?

Svaki meč u Fortnite-u sadrži oko 100 ili više igrača.

Svi igrači su u zajedničkoj prostoriji koja prolazi kroz jedan dio karte, te imaju mogućnost da iskoče. Sama mapa je veličine 8 x 8 kilometara.

Cilj je da igrači prilikom slijetanja što prije pronađu oružje, a poenta ove besplatne igre je da se eliminišu drugi igrači iz meča.

Veliki značaj također zauzima i građenje baza što igračima omogućava da se lakše snađu ili sakriju od ostalih igrača. Građenje u Fortnite-u se dijeli na 4 elementa. Prvi element je zid koji omogućava igračima da se zagrade od neprijatelja. Drugi element je ravna podloga koja služi kao platforma za prelazak nekih visina. Treći elementi su rampa i stepenice, koje služe penjanjem do određene lokacije. Četvrti element je krov i on služi za izgradnju krova.

Izgraditi bazu možete sa materijalom, koji se dobija rušenjem nekih predmeta, a tri su vrste materijala, a to su: drvo, kamen i metal.

Drvo se najlakše skuplja i najviše se koristi, ali je u isto vrijeme najmanje izdržljiv materijal. Nakon drveta najlakše se skuplja kamen koji je malo izdržljiviji od drveta. I posljedni materijal je metal koji se najteže skuplja, ali je zato i najizdržljiviji.

Na karti nije moguće zadržavanje na jednom mjestu dugo vremena, jer oko mape se nalazi ,,oluja'', koja se sve više širi unutar mape. Kada se igrač nađe u oluji njegov "health" (zdravlje) postepeno se smanjuje. Pobjednik je igrač koji ostane zadnji na mapi, a kao nagradu bude nagrađen sa  "Victory Royale".

U ovom članku: ažuriranje, Fortnite, nadogradnja, Epic Games.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.