FK "Borac" Jelah održao skupštinu!

03 Feb 2014
3148 puta

U nedjelju 02.02.2014.godine u konferencijskoj sali hotela "AA" u Jelahu održana je redovna izvještajna skupština FK Borac za 2013. godinu.

 Kao i obično sala je bila prepuna članova, navijača i simpatizera kluba koji su svojim prisustvom pokazali svoju privrženost i na taj način dali podršku klubu.

Na dnevnom redu su bili:
1.izvještaj o radu u 2013.godini
2. Finansijski izvještaj ta 2013. godinu
3. Plan rada u 2014. godini
4. Razno

Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine Semir Čamžić koji je na početku pozdravio sve prisutne, a nakon biranja radnog tijela skupštine dao dnevni red na usvajanje.

Dnevni red je usvojen bez dopuna nakon čega je riječ predao predsjedniku Upravnog odbora Senadu S. Subašiću koji je podnio izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2013. godinu.
Moramo napomenuti da je u prošloj godini osnovan i ŽFK Borac Jelah sa čijim je radom U.O. veoma zadovoljan.
Nakon čitanja opširnih izvještaja Subašić se zahvalio članovima U.O. kluba i svima koji direktno učestvuju u radu kluba i održavanju stadiona i klubane.
Takođe se zahvalio trenerima mlađih kategorija, bivšem treneru kluba Zlatku Spasojeviću, doktorima, i roditeljima djece koja treniraju u klubu.
Ovom prilikom Senad je uputio zahvale i oficijelnoj stranici fkborac.jelah.ba .

U nastavku se posebno zahvalio i pročitao sve donatore kluba bez kojih ovaj klub ne bi mogao imati ovako odlične rezultate.

Subašić je pročitao i finansijski izvještaj u kojem je predočeno da je FK Borac u 2013. godini poslovao bez gubitaka i sa viškom prihoda u visini od 708,42 KM.

Plan rada za 2014. godinu koji je izneo Subašić daje nam nadu da će klub i ovu godinu imati veoma važnu ulogu u svim kategorijama.

Nakon Subašića sekretar kluba Emir Kotorić je pomoću odlične video prezentacije na veoma kvalitetan način preko video zida prezentirao izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2013. godinu.

Ispred nadzornog odbora g-din Fadil Hadžić je izvjestio o kontroli finansijskog izvještaja sa kojim je nadzorni odbor bio veoma zadovoljan, i poželio upravnom odboru da i u 2014. godini nastavi sa ovako kvalitetnim i racionalnim trošenju prikupljenih sredstava.

Nakon čitanja izvještaja nadzornog odbora predsjednik skupštine je dao na razmatranje i usvajanje svih izvještaja koji su u nastavku jednoglasno usvojeni.

Disciplinska komisija koju je predstavljao Hujdur Enver je podnijela svoj izvještaj u kojem se navodi da je komisija zadovoljna igračima kluba, izuzev jednog igrača koji je i u prošlom izvještaju bio disciplinski opomenut, a koji je i sada suspendovan.

Nakon čitanja izvještaja disciplinske komisije i ovaj izvještaj je jednoglasno usvojen.

Predsjednik U.O. je upoznao skupštinu da su pripreme počele 30.01. zbog ranijeg početka prvenstva.
Predstavljen je i novi šef stručnog štaba Ivan Blažević - Bjeli kojeg svi poznaju kao bivšeg igrača našeg kluba.
Klub je napustio jedino Asmir Hadžikadunić koji je bio veoma važan igrač našeg kluba, ali na prvoj prozivci su došli Avgustinović i Mujkanović iz NK Makljenovac, a najveće pojačanje našeg kluba je povratak kapitena Zaima Hadžana koji se nakon uspješne operacije pridružio pripremama kluba.
Osim ovih pojačanja danas smo saznali i da je Borac zvanično pojačao i Emir Omahić - Loko nekadašnji igrač NK TOŠK-a iz Tešnja.
Takođe ne smijemo zaboraviti i veliki broj mladih igrača koji su prešli iz omladinskih selekcija i sa kojima je klub veoma ponosan obzirom da je popunjavanje seniorske ekipe sa vlastitim mladim igračima najveći uspjeh FK Borac.

U nastavku skupštine prisutnim su se obratili i gosti.

Predsjednik Nogometnog saveza Zeničko – Dobojskog kantona i član Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Muhamed Begagić je pozdravio sve prisutne i prvo pohvalio rad skupštine i rekao kako je Borac jedan od najorganiziranijih klubova u kantonu.
Pozdravio je i osnivanje ženskog kluba i poželio puno uspjeha u daljem radu kao i uspjeh čitavom klubu.
Ovu priliku je iskoristio i uručio poklone klubu.

Skupštini se obratio i predsjednik NK Tošk Haris Sejdić koji je iskreno pohvalio rad Borca i poželio puno uspjeha u daljem radu.

Poslednji se prisutnim obratio načelnik općine Tešanj Suad Huskić inače veliki prijatelj našeg kluba.
Načelnik je pohvalio rad kluba i naglasio važnost Borca u razvoju cijele općine Tešanj.

Osim obraćanja gostiju moramo pomenuti i uručenje poklona navijača igračima.
Subašić Fahko - Roki je uručio rukavice i kopačke golmanima Borca, dok je Arči u ime grupe navijača uručio poklon sat kapitenu Deljkiću.

Na kraju su članovi Upravnog odbora kluba iznenadili predjenika UO Senada Subašića poklonom zahvalnicom i ručnim satom, i na taj način izrazili svoju zahvalnost Senadu za sav njegov trud i rad u FK Borac.

Poslije obraćanja gostiju i uručenja poklona predsjednik skupštine je zaključio skupštinu i sve prisutne pozvao da uz skromnu zakusku i piće uz Henesove pjesme proslave uspješan rad FK Borac Jelah.

 

SLIKE

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.